Rezydencja Hotel - Zdobywamy Poziomki Magdy Gessler

Zdobywamy Poziomki Magdy Gessler

3 sierpnia w Restauracji u Fukiera w Warszawie odbyła się premiera przewodnika Magdy Gessler 151 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce, wydanego przez Wydawnictwo Pascal.

Goście Magdy Gessler uczestniczący w wydarzeniu mieli okazję zasmakować się w legendarnej już kuchni Mariusza Malinowskiego i słodkościach Ryszarda Broll, naszego Mistrza Cukiernictwa.

Ogromnym zaskoczeniem dla nas było, iż zaproszeni na premierę Goście rozpoznają nas i nasz hotel. To zasługa Pani Magdy Gessler, która podczas swoich licznych podróży po Polsce ciepło wspomina wizyty w Rezydencja Luxury Hotel****.

Rezydencja Luxury Hotel**** otrzymuje w przewodniku 3 Poziomki za Hotel i 3 za Restaurację. To "Wybitnie" w 3 stopniowej klasyfikacji jakości zastosowanej przez autorkę.

"Urzekła mnie hotelowa recepcja, prowadzona z klasą, zapewniająca gościowi maksimum dyskrecji i komfortu. To wciąż rzadkość, nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Prawdopodobnie nie ma w Polsce czystszego hotelu. Dzięki temu jest to hotel perfekcyjnie zorganizowany, pełen taktu i wyczucia potrzeb gościa" - pisze Pani Magda uzasadniając przyznanie 3 Poziomek w kategorii Hotel.

"Rezydencja w Piekarach zachwyca też swoja kuchnią. Szefem kuchni jest tu Mariusz Malinowski - najlepszy kucharz francuski w śląskiej wersji. Odpowiedzialny, zaangażowany, pracujący bez przerwy. Największe wrażenie robią tu jednak na mnie śniadania, podane z finezja i fantazją - pyszne, świeże. zjawiskowo udekorowane jadalnymi kwiatami" - dodaje Magda Gessler argumentując 3 Poziomki, tym razem dla naszej Restauracji.